Sigarayı Bırakma Zamanı Geldi !

Sigaradan kurtulmak için geç kalmadınız. Aksine sigarayı bırakmak için hiçbir zaman çok geç değildir ve sigaradan kurtulmak için gösterilen her çaba saygıyı hak etmektedir. Peki ama sizi sigarayı bırakmak için motive eden nedir hiç düşündünüz mü? Sigarayı bırakmayı düşündüğünüz zaman sadece kendi kişisel sağlığınızı mı düşünüyorsunuz yoksa sevdiklerinizi pasif içiciliğe maruz bıraktığınız da geliyor mu aklınıza? Ya yıllık sigara masrafı? Her sene sigaraya ödenen para ile o kadar çok şey yapılabilir ki! Elektronik Sigara size bu konuda yardımcı olabilir !


SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN…
  • Niye sigaradan kurtulmak istediğinizi belirleyin.
  • Sigarayı bırakmak istediğinize kendinizi inandırın – 100% inanmıyorsanız zorlanabilirsiniz.
  • 3 ay – 5 ay gibi anlamsız sınırlamalar koymayın. Bazıları 2 ayda bırakır, bazıları 5 ayda.
  • Sizin için en etkili sigara bırakma yöntemi veya yöntemleri hangisi/hangileri belirleyin.
  • Karar kıldığınız sigara bırakma yöntemi için gereken hizmet ve ürünler için bütçe belirleyin.
  • Almayı düşündüğünüz ürünleri araştırın ve bilinçli bir şekilde alışveriş yapın.
  • Sigara bırakma programı çerçevesinde canınız sigara istediğinde nefsinize yenilmeyin.
İşte tam da bu noktada, yani “Sigara bırakma programı çerçevesinde canınız sigara istediğinde nefsinize yenilmeyin” noktasında işler maalesef biraz karışabiliyor. Bu yüzden sigaradan kurtulmak için seçeceğiniz yol müthiş önem taşımaktadır. İnsanın nefsine yenilmemesi için hem nikotin ihtiyacı, hem de sigara içmekle edinilmiş el alışkanlığı psikolojisi de giderilmelidir. Edinilebilecek sigara bıraktırma ürünleri tek tek düşünüldüğünde Elektronik Sigara dışında insanın sigara bırakırken oluşan ihtiyaçlarını bu kadar iyi karşılayan başka bir teknoloji yok. Bırakınız iyi karşılamayı, elektronik sigara kadar başarılı bir sigara bırakma yöntemi daha yok desek yeridir. Bugün dünyaya bakıyorsunuz ve büyük kitlelerin bu teknolojiyle sigarayı bıraktıklarını görüyorsunuz – sigara bıraktırmada bu kadar başarılı olmasa böyle olmazdı. İşe yarıyor ki insanlar kullanıyor!


SİGARADAN UZAKLAŞMAK İÇİN…
Karar vermeniz gerek. Karar verdikten sonra da uygulamanız gerekiyor yoksa sigarayı bırakmak istiyorum diyen ama bir türlü bırakamayan sayısız insan gibi başarısızlık kaçınılmaz olur. Sigaradan kurtulmak için ilk adım niteliğindedir karar vermek…insanın içinde sigarayı bırakmakla ilgili kıpır kıpır, arada sırada canlanan hisler vardır ve bu hisler zaman zaman iyice büyüyerek insanı sigarayı bırakma kararı alma noktasına getirir. Bu his yoğunlaşmasına dört elle sarılmak lazım çünkü bu şekilde isteyerek, doğal olarak sigara bırakma kararı alabilir ve arkasında durabiliriz. Bu ilk adımı attıktan sonra sigaradan kurtulmak kolaylaşacak, buna emin olun.
Ve geldik araç seçimine! İntihar eğilimleri yarattığı iddia edilen sigara bırakma hapı mı alırsınız yoksa devamlı nikotin sakızı çiğneyip nikotini yetmediğinde ağzınıza 4-5 sakız birden doldurmayı mı tercih edersiniz? Durum böyle; trajikomik. Şu an sigara bıraktırma ürünleri arasında sadece Elektronik Sigara adam gibi çalışıyor. Herşeyden önce, kabul edelim, tiryaki denilen kişi bir nikotin bağımlısıdır. Nikotin almadığı ya aldığı nikotinin onu kesmemesi gibi durumlarda sinirlenir, acıkır…genel olarak dengesi şaşar. Halbuki Elektronik Sigara ile ne kadar nikotin isterse o kadar nikotin alıp bunlar gibi sorunlar yaşamadan sigaradan kurtulmak mümkün olur. Tiryaki sadece nikotin bağımlılığı değil, psikolojik açıdan da bağımlıdır. Yıllarca sigara içmekten edinilen el alışkanlığı şartlanması o kadar kuvvetlidir ki sigarayı bırakmak isteyen herkesi derinden etkiler. Elektronik Sigara dışında bu ihtiyacı karşılayan bir başka sigara bırakma teknolojisi daha yoktur. Toplamda bu cihaz ile hem fiziksel hem psikolojik ihtiyaçlarınız karşılanır, üstüne üstlük cebinizde de çok iyi paralar kalır!

Ben kendimden örnek vermem gerekirse 2014 Yılının başlarında bırakma kararı alarak Elektronik Sigaraya yöneldim ve yanımda bilen kişiler olduğundan E-Sigara maceram Hobby olarak devam ediyor. Sizde bırakmayı düşünüyorsanız ve yardıma ihtiyacınız varsa www.vapor-tr.com takip edebilir. Paylaşımda bulunarak başka insanları teşvik edebilir ve yardımcı olabilirsiniz. Sorularınızı Soru-Cevap kısmından paylaşarak size en kısa sürede yardımcı olabiliriz.
---
İNSANLARA SİGARADAN KURTULMAYA YARDIMCI VE DESTEK OLUN !
Bu Yayını beğendiyseniz Çevreniz ile Paylaşmayı unutmayın !
YAYINLANACAK YENİ YAZILAR E-MAİL ADRESİNİZE GELSİN ! Mail adresiniz kesinlikle kimseyle paylaşılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder